Φτιάξτε τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια (Συνταγή)
Η συνταγή μας:
2 φλ.ζάχαρη, 4 αβγά, 250γρ.βούτυρο,1/2 φλ. γάλα,1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα πορτοκαλιού, 1 κιλό αλεύρι, 4κ.γ μπέικιν πάουντερ, 2 βανίλιες, 1/2 κ.γ. σόδα, 1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά
- Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό και το ξύσμα.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο προηγούμενο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή αλλά και να μην κολλάει στα χέρια μας.
- Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να "ξεκουραστεί" και πλάθουμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε στους 180ο για 10΄ με 20΄ λεπτά.
Μυστικά της συνταγής:
- Το ζύμωμα πρέπει να γίνει από παιδικά χεράκια.
- Τα γέλια της μαμάς πρέπει να συνοδεύουν το πλάσιμο των κουλουριών.
- Τέλος, ο μπαμπάς πρέπει να αναφωνήσει τρώγοντας: «ΩΩΩ!!!! Τι νόστιμα κουλουράκια!»
Καλή σας επιτυχία!!!